Op pad met je paard

Wij hebben verschillende tips en tricks rondom het buitenrijden voor je samengesteld. Waar heb je een vignet nodig en wat zijn de openingstijden van verschillende stranden? Al deze dingen vind je hier, samen met handige tips voor een leuke buitenrit en de leukste routes van Nederland.

Wat je moet weten voordat je gaat buitenrijden met je paard

Ga je op pad met je paard? Dan is het belangrijk dat je van een aantal zaken op de hoogte bent voordat je vertrekt. Denk aan het hebben van een vignet voor je buitenrit, de openingstijden van het strand, wat je meeneemt op buitenrit. Als je goed voorbereid bent dan kan je plezierig buitenrijden. 

Vignetten
Voor verschillende gebieden in Nederland heb je penningen oftewel vignetten nodig. Wij hebben een overzicht van verschillende gebieden op onze website staan. Controleer ook altijd de website van de terreineigenaar voor de zekerheid. 

Strandrit
Een strandrit met je paard staat hoog op de wensenlijstje van menig ruiter. Logisch, want Nederland heeft prachtige stranden. Waar en wanneer je met je paard het strand op mag verschilt echter per gemeente. Voordat je vertrekt is het goed om de openingstijden voor paarden op het strand te checken. 

Wil je meer weten over Buitenrijden met plezier? Lees dan ook een van onze andere blogs.

Loading...