Enjoy the ride ritten

Voor deelnemers

Wil je weleens een ander gebied in Nederland verkennen zonder je druk te maken over de route? Doe dan mee aan een Enjoy the Ride rit! Deze buitenritten worden georganiseerd door KNHS-verenigingen of FNRS-ruitersportcentra en leiden je door de mooiste gebieden van Nederland. De buitenritten zijn compleet verzorgt met een uitgezette korte of lange route en na afloop staat er een hapje en drankje voor je klaar. Je rijdt de buitenrit lekker op je eigen tempo, alleen of met een groepje. Zin om mee te gaan? Check de buitenritten in onze kalender.

(Voor deelnemers aan een rit gelden de algemene voorwaarden van de sportaanbieder) 

 

Voor sportaanbieders

Organiseer een Enjoy the Ride buitenrit 
Zijn er in de omgeving van jouw KNHS-vereniging of FNRS-ruitersportcentrum mooie buitenrijmogelijkheden? Organiseer dan eens een Enjoy the Ride buitenrit en breng je accommodatie op professionele wijze onder de aandacht bij bestaande en/of nieuwe leden of klanten. Maar ook onder paardensportliefhebbers uit andere delen van het land. Buitensport is nog nooit zo populair geweest. Een kans voor jou als sportaanbieder om jouw gebied onder de aandacht te brengen! 

Wie kan een Enjoy the Ride rit organiseren? 
Enjoy the Ride is het buitenrijconcept van de KNHS en FNRS. Dit betekent dat alleen KNHS-verenigingen en FNRS-ruitersportcentra Enjoy the Ride buitenritten kunnen organiseren.  
Een Enjoy the Ride rit heeft altijd een kortere en een langere afstand, waarbij de route wordt uitgezet met bijvoorbeeld gekleurd tape. Halverwege is een pauzeplaats met een hapje en drankje en bij terugkomst een lunch of buffet. Als organisator kun je de buitenrit een geheel eigen draai en invulling geven, bijvoorbeeld door er een thema of een goed doel aan te koppelen. De hoogte van het inschrijfgeld bepaalt u zelf. 

Waar begin ik? 
Prik een datum, bedenk een route, meld de buitenrit aan via Buitenrijden.nl, en ga aan de slag! Neem contact op met de afdeling Recreatiesport van de KNHS bij vragen, het Enjoy the Ride team ondersteunt u bij de organisatie met tips en adviezen en kan adviseren bij bijvoorbeeld het kiezen van een geschikte datum. (Voor de landelijke spreiding en een zo hoog mogelijk aantal deelnemers per rit is het niet handig om meerdere Enjoy the Ride ritten te organiseren op dezelfde dag binnen een straal van 30 kilometer.)  

Draaiboek voor organisaties 
Wanneer u officieel de buitenrit aanmeld op Buitenrijden.nl ontvangt u kosteloos een digitaal draaiboek voor het organiseren van de Enjoy the Ride buitenrit. 

Wat kost het? 
Organiseert u een Enjoy the Ride rit, dan kunt u de buitenrit kosteloos aanmelden via Buitenrijden.nl. Ook vermeldingen van andere evenementen zijn van harte welkom en plaatsen wij graag op de kalender van Buitenrijden.nl. In deKNHS-webshop kunt u speciaal voor Enjoy the Ride ontwikkeld tape voor het uitzetten van de route bestellen en veiligheidshesjes voor de vrijwilligers.  

Loading...