Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met veel gestelde vragen. Halverwege de pagina vind je een set FAQ's voor ondernemers, helemaal onderaan vind je verschillende video's die je uitleggen hoe je het meeste uit de website kan halen!

Voor ruiters en menners

Op www.vindjebuitenrit.nl kun je alle ritten vinden zonder eigen paard.

Een themaroute is een kant-en-klare route. Deze route hoef je niet meer zelf te ontwerpen en gaat over alle officiele ruiterpaden. De route is voorzien van informatie over de verharding, eventuele vignetten en parkeergelegenheden.

Parkeerplaatsen zijn te vinden onder de blauwe 'p', let wel op dat momenteel deze nog worden toegevoegd aan het systeem, ze staan er dus nog niet allemaal op met foto en beschrijving!

Onder het kopje 'buitenritten' kan er worden gekozen voor de subcategorieën Paardenwelkom of Vindjebuitenrit.

Op de homepagina kan de plaatsnaam worden ingevoerd. Je komt dan automatish op deze plaats op de kaart terrecht. De filters kunnen vervolgens op de kaart worden aangeklikt aan de rechterkant. Via de mobiele functie kan er aan de linker kant van het scherm op de 'i' worden gedrukt voor filters.

Op de homepagina kan de plaatsnaam worden ingevoerd. Je komt dan automatisch op deze plaats terecht.

Onderaan deze pagina kom je een video tegen waar je precies kan zien hoe je een eigen route kan maken en downloaden. Scroll naar de video "Hoe maak ik een eigen route?".

Ja, een themaroute kan worden opgezocht via onze kaart. De oranje POI's zijn themaroutes. Deze kunnen worden gedownload als GPX bestand. Het is handig om de app GPX tracker te downloaden op de telefoon. Hierin kunnen de GPX routes worden bekeken.

Wat leuk dat je een evenement voor op de kalender hebt! Toevoegen is simpel, zie het stappenplan op de kalender. De kalender is te zien via; https://www.buitenrijden.nl/recreatie-kalender/

Voor de betekenis van elke kleur kijk je in de legenda. Hier vind je precies welk pad welke ondergrond heeft. Het kan zijn dat je een stukje moet inzoomen voordat de kleuren goed zichtbaar worden!

Elk type pad heeft zijn eigen kleur gekregen. Hiermee word duidelijk of het pad verhard is (beenbescherming aangeraden) of niet, of het toegankelijk is voor menners, ruiters of allebei en of er momenteel werkzaamheden op de route zijn.

Dit kan via de pagina van het bedrijf op Buitenrijden.nl, hier vind je de contactgegevens van een accommodatie. Vaak kun je via de eigen website van het bedrijf een boeking plaatsen. Vergeet geen review achter te laten na je overnachting!

Een PaardenWelkom-bedrijf moet aan bepaalde voorwaardes voldoen om te zorgen dat jou verblijf buitengewoon genieten is. Deze voorwaarden hebben onder andere te maken met de afstand tot ruiterpaden, veiligheidseisen en verzorging.

Voor ondernemers

Het lid worden als PaardenWelkom locatie kan door het aanmeldformulier in te vullen op: https://www.buitenrijden.nl/paardenwelkom/aanmelden-paardenwelkom/. Wij nemen daarna contact met je op.

Als je bij PaardenWelkom aangesloten bent, als ondernemer heeft dat verschillende voordelen:

-       Grote vindbaarheid voor ruiters en menners die graag een veel buitenrijden,

-       Samenwerking op het gebied van marketing, zoals social media, tijdschriften, winacties, ledenacties,

-       Aansluiting bij een landelijk platform van hippische horeca ondernemers,

-       Aansluiting bij KNHS als belangenbehartiger, contact op nationaal en regionaal niveau met grondeigenaren, provincies, overheden en politiek,

-       Een prachtig gevelbord, waarmee je laat zien dat paarden bij jullie welkom zijn,

-       Onderdeel van de kaart op Buitenrijden.nl waardoor mensen die hun route willen uitstippelen automatisch worden verwezen naar het bestaan van jullie locatie,

-       Mogelijkheid tot het aanbieden van routes vanuit jullie locatie, om als service aan te bieden aan je gasten.

Wat leuk dat je een evenement voor op de kalender hebt! Toevoegen is simpel, zie het stappenplan op de kalender. De kalender is te zien via; https://www.buitenrijden.nl/recreatie-kalender/

Loading...