Buitenrijden.nl is een initiatief van de KNHS en wordt mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met lokale - en landelijke partners. De belangrijkste partners en samenwerkingen hebben we hier uitgelicht:  

Provincie Gelderland
Samen met Provincie Gelderland zorgen we er voor dat het ruiter- en menrouteknoopppuntennetwerk in Gelderland gerealiseerd wordt en dat we deze routes digitaliseren en onderhouden.  

EFO Paardenverzekeringen 
EFO Paardenverzekeringen geeft voorlichting over veilig buitenrijden, het aankopen en verzekeren van je paard.  

NOC*NSF
Samen met de buitensportbonden en NOC*NSF zetten we ons landelijk in voor de recreatiesport. Vanuit NOS*NSF ontvangen we financiële ondersteuning om buitenrijden.nl verder te ontwikkelen. 

Buitensportbonden  
KNHS heeft een nauwe samenwerking met de NTFU (fietsbond) en KWbN (wandelbond). Onze sporters maken samen gebruik van de natuur. Om elkaar de ruimte te geven en de natuur te beschermen, is er de Buitencode. Als iedereen de code respecteert, kunnen we allemaal blijven genieten van onze sporten in de natuur. 

Bit & Cap   
Bit & Cap is een (online-)magazine met inhoud én fun. Het merk wil recreatieve paardensporters inspireren met interviews, reportages, workshops en evenementen op het gebied van verzorging, training, gedrag en welzijn. In Bit & Cap vind je regelmatig rubrieken, artikelen en inspiratie over het thema buitenrijden.  

Staatsbosbeheer  
De medewerkers van Staatsbosbeheer beschermen en ontwikkelen het kenmerkende groene erfgoed van Nederland. Daarnaast ontwikkelen, begeleiden en realiseren ze projecten die ervoor zorgen dat bepaalde natuurgebieden en recreatieschappen nóg aantrekkelijker worden om naar buiten te gaan. Vanuit de KNHS is er nauw contact met Staatsbosbeheer op het gebied van informatie over - en onderhoud van ruiter- en menpaden, die door hun gebieden lopen.  

Natuurmonumenten  
Wat is er nu lekkerder dan hardlopen, mountainbiken of paardrijden in de frisse buitenlucht? En sporten in de natuur levert ook nog extra gezondheidsvoordelen op. De routes en activiteiten in Natuurmonumenten gebieden helpen natuursporters op weg. Met de opbrengsten van de landelijke - en lokale ruitervignetten onderhoudt Natuurmonumenten de ruiter- en menpaden. 

Limburg Marketing  
Limburg Marketing heeft als doel om gemeentes en toeristische ondernemers, nationaal en internationaal op de kaart zetten als culturele, gastvrije, groene, waterrijke regio in Noord- en Midden-Limburg.  Ze zorgen voor de promotie van hippische ondernemers en ruiter- en menroutes in deze, voor ruiters- en menners, interessante gemeentes. Buitenrijden.nl werkt samen met Limburg Marketing om PaardenWelkom bedrijven rondom de ruiter- en menroutes te promoten.  

TREC Club Nederland 
De TREC sport heeft zijn oorsprong in het ruitertoerisme van Frankrijk. De afkorting staat voor Technique de Randonnée Equestre de Compétition en betekent letterlijk “competitieve ruiter trektochttechnieken”. TREC is inmiddels uitgegroeid tot een steeds populairder wordende wedstrijdsport, zonder het recreatieve plezier-element uit het oog te verliezen. Samen met TREC Club Nederland introduceren we deze avontuurlijk manier van buitenrijden in Nederland. Door middel van online cursussen willen we de Nederlandse ruiters kennis laten maken met deze nieuwe tak van sport.   

FITE  
De overkoepelende internationale sportorganisatie van TREC is de FITE. De KNHS is aangesloten bij de FITE. Zo neemt jaarlijks een team van Nederlandse ruiters deel aan internationale evenementen, EK’s en WK’s TREC.  

SRR 
De SRR is het exameninstituut van het landelijke Ruiter- en Menbewijs. De KNHS heeft een nauwe samenwerking met de SRR en hippische sportaanbieders. KNHS levert examen- en instructiemateriaal voor het Ruiter- en Menbewijs. Zo leren ruiters en menners om veilig - en vaardig buiten te rijden bij hun eigen sportaanbieders. Het behaalde Ruiter- en Menbewijs is voor KNHS-leden (gratis) te koppelen (uploaden) via MIJNKNHS.  

Loading...