Route-apps voor op buitenrit

Hoe zorg je ervoor dat je vrienden of familie jouw exacte locatie krijgen, als onverhoopt iets tijdens de buitenrit gebeurd?

Tegenwoordig zijn er diverse route-apps (Topo-GPS, Locus Map, Komoot en RouteYou), vooral gericht op de buitensporters in het algemeen. Deze apps werken met een GPS-Systeem, via de satellieten. Zo hebben deze apps veelal offline beschikbare kaarten. Je kunt vooraf een route plannen, onderweg zien waar je precies bent en achteraf terugkijken welke route en afstand je gereden hebt.

Toch kan er onverwachts onderweg iets gebeuren: je valt van je paard of je wordt plotseling onwel. Hoe kun je dan aan de hulpdiensten doorgeven waar je bent als je niet je locatie herkent? Als je 112 belt, wordt automatisch je locatie doorgegeven aan de meldkamer, hiervoor moet je wel toestemming geven in verband met de privacywetgeving. Je kan dan ook de 112NL app installeren, dan hoef je namelijk maar eenmalig toestemming te geven, tijdens de installatie. De gegevens die de app opslaat, zijn het absolute minimum om te zorgen dat er in geval van nood snel een goede verbinding kan worden gemaakt. Deze gegevens slaat de meldkamer niet op. Alleen bij een melding krijgt de meldkamer toegang tot deze gegevens.

Sinds 2019 is er ook een nieuwe techniek die werkt op Android telefoons en Iphones. Heb je hulp nodig, wat ook door je vrienden of familie kan worden verzorgd? Dan is de app Safe Rider de oplossing. Met een druk op de knop wordt jou exacte locatie doorgegeven aan de door jou geselecteerde personen. Daarnaast is het ook een route-app met GPS-systeem en kun je gereden routes terugkijken.

Loading...