De mooiste routes van Nederland

We willen jou inspireren met de mooiste ruiterpaden en routes met deze prachtige video's van de routes. Deze routes wil je gereden hebben!

De Veluwe: het Speulderbos

Vertrekkend vanaf het Nationaal Hippisch Centrum rijden we een prachtige route door de Midden Veluwe. Over de uitgestrekte heide van het Houtdorperveld en door het magische Speulder- en Sprielderbos komen we uit bij ons eindstation, een PaardenWelkom-bedrijf in Putten. Bekijk de route op de kaart.

Texel

De prachtige kust van Texel heeft maar liefst twintig kilometer strand en duinen. Halverwege grenst het strand aan het bosgebied De Dennen. Alle bosgebieden op Texel zijn doorsneden met ruiter- en menroutes. De boot naar Texel vaart de hele dag vanaf 6:30 tot 21:30. Tot ziens in Texel!

Overasseltse & Hatertse Vennen

Op pad in dit populaire natuurgebied komen we een gemêleerd landschap tegen, bestaande uit rivierduinen, heide, bossen en vele vennen. In totaal zijn er 27 vennen in dit gebied, ieder voorzien van een eigen naam.  De te rijden route is ruim vijftien kilometer lang en er zijn mogelijkheden deze in de toekomst met nog eens tien kilometer te verlengen. Bekijk de route

Naober Patrouillerit

Een patrouillerit is toegankelijk voor alle ruiters en paarden, ongeacht het niveau en ras. Het is een test van teamwork voor zowel ruiters en hun paarden, als met elkaar. Zo'n rit wordt namelijk altijd gereden in equipes (teams van twee). Deelnemers volgen een route van zo'n 15 kilometer die wordt gelezen van een kaart. Onderweg komen de ruiters posten tegen waar ze de meest uiteenlopende uitdagingen krijgen.

Altenaroute

Maak kennis met de nieuwe Altenaroute, het eerste uitgebreide ruiternetwerk in West-Brabant, bestaande uit maar liefst 55 kilometer aan ruiter- en menpaden. De Altenaroute is een bijzonder afwisselende route met weide, bos, bebouwde kom en water, die voor elke ruiter of menner wel wat te bieden heeft. Vertrekken kan op meerdere punten en je kunt je tocht zo lang of zo kort maken als je zelf wilt. Bekijk de route en ga op pad!

Midden Veluwe

In de video nemen we je mee naar de uitgestrekte bossen van de Midden Veluwe. Hier ligt 200 kilometer aan ruiter- en menpaden op je te wachten. Je kunt door een uitgebreid knooppuntennetwerk je geheel eigen route bepalen. Wil je ook gaan rijden? Bekijk de zandverstuiving ruiter & menroute en bekijk de bosroute ruiter & menroute. Wil je de route rijden en blijven overnachten bekijk dan de mogelijkheden het Paardenhotel Cantharel

Midden-Limburg

In Nationaal Park de Meinweg is er een ruiter- en mennetwerk aangelegd. Hierdoor kun je eenvoudig je eigen route samenstellen en een heerlijke buitenrit met je paard maken over speciale zandige ruiterpaden. Twee Paarden Welkom accomodaties zitten bij deze route Paardenpension Jagershof en  Restaurant Venhof

De Drentse Hondsrug

Rij mee in De Hondsrug, een uniek park dat is ontstaan in de ijstijd. Het gebied kent in totaal 70 kilometer aan paden en bevat alle elementen voor spectaculaire rit zoals (spook)bos, hei, water, hunebedden en zelfs een krater.

De Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een gebied met veel verscheidenheid: bos, maïsvelden en open velden. Dit alles maakt het een genot om hier te rijden.

De Hollandse Duinen

De Hollandse Duinen liggen tussen Scheveningen en Noordwijk en je kan er prachtig paardrijden. De ruiterpaden zijn vrij toegankelijk zonder betaling van penningen.

Nog meer routes

Nieuwsgierig naar alle routes? Bekijk hier alle ruiter- en menroutes op de website. Door heel Nederland zijn er verschillende routes te verkennen. We hebben er heel wat in kaart gebracht. Ken jij een route die niet mag ontbreken? Laat het ons dan weten.

Loading...