Checklist: dit neem je mee op buitenrit

 

Ga je lekker met je paard op pad? Denk dan aan deze handige items om bij je te hebben op iedere buitenrit:

Telefoon

Als je met zijn tweeën gaat, neemt in ieder geval één persoon een telefoon mee om te kunnen bellen in geval van nood. De telefoon draag je op je lichaam, niet in een zadeltas. Laat altijd iemand weten hoe lang je van plan bent weg te blijven en in welk gebied je gaat rijden.

Hoevenkrabber of stevig zakmes

Het gebeurt regelmatig dat er een steentje in de straalgroeve vast zit. Helemaal niet erg zolang je iets bij je hebt om het eruit te halen.

Strotouwtje

Met een strotouwtje kun je iets dat breekt tijdelijk fixen. Bijvoorbeeld een teugel of beugelriem.

Halster + touw

Het is heel prettig om een halster en halstertouw bij je te hebben. Natuurlijk handig tijdens een pauze, maar ook als je iets uit de achterhoeven moet krabben en je paard rondjes om je heen blijft draaien. Met een halster en touw kun je je paard veilig vastzetten. Zet je paard NOOIT vast aan het bit, ook niet voor een minuutje.

Zadeltassen

Rijden met een rugzak is niet echt fijn, gebruik in plaats daarvan zadeltassen die je vooraan het zadel bevestigt. Zorg ervoor dat het gewicht goed is verdeeld over beide zijden. Dat is voor je paard het prettigst.

Perfecte route vinden?

Op ons platform kan je heel veel verschillende routes vinden door heel Nederland. Voor iedere buitenrijder is er een route naar wens. Je vindt deze routes via onze unieke zoekfuntie.

Loading...