Welzijn

Wij hebben handige tips voor het welzijn van je paard bij elkaar gezocht. Van handige voertips voor verschillende lengtes buitenrit tot hoe je onderweg water kan regelen voor je paard. Met onze tips zorg je ervoor dat je buitenrit goed gaat en ook een succes wordt voor je paard.

Voeren tijdens je buitenrit

Afhankelijk van de duur van je tocht stem je het voer van je paard op je buitenrit af. Zo maken we onderscheid in korte ritten van minder dan drie uur, dagtochten van 3 tot 8 uur en meerdaagse tochten. In onze blogs geven we je handige welzijn tips voor paarden en leggen we je uit of je paard moet drinken op buitenrit.  

Je gaat er natuurlijk ook van uit dat alles goed gaat maar een ongeluk zit in een klein hoekje. We geven aan wat handig is om bij je te hebben. Bij lange tochten is een EHBO kitje voor jezelf en je paard heel handig. Dit kan o.a. bestaan uit elastische gaas en verband. Zo kan je goed optreden in acute situaties. Zorg ervoor dat je het telefoonnummer van je dierenartspraktijk in je telefoon hebt opgeslagen. 

Voor meer info over over het rijden van je ideale tocht lees je een van onze andere blogs.

Loading...