Tips voor drinken onderweg

In de voorbereiding van je buitenrit is goed om na te denken over de watervoorziening onderweg. Want vooral bij langere ritten wilt je paard best wat drinken. En voor zijn gezondheid is dit ook belangrijk om rekening mee te houden. Wij hebben een aantal tips voor je!

Drinken uit waterplassen

Bij een ritje van een paar uur is het niet nodig, maar tijdens een langere rit, vooral in de zomermaanden, kunnen paarden een emmer water wel waarderen. Algemene regel is dat paarden die op een rustig tempo werken minstens iedere vier uur water nodig hebben. Sommige paarden drinken graag uit plassen, laat dat gerust toe als hij er naartoe trekt. Anderen denken er niet aan om in de buurt van zo’n donker, glinsterend oppervlak te komen. Oefen thuis met water geven uit een emmer, bijvoorbeeld elke keer direct na het rijden. 

Drinken uit emmer

Niet op iedere hoek van de straat is een kraan of sloot te vinden. Stop je bij een horecagelegenheid, vraag dan gerust om een emmer water voor je paard. Is er geen emmer voor handen? Een pan of schaal werkt ook prima. Paarden kunnen door de vorm van hun lippen uit heel ondiep water drinken. Je kunt ook iemand vragen die in de tuin aan het werk is of desnoods aanbellen bij een huis.

Opvouwbare emmer

Rijd je veel buiten, dan is een eigen opvouwbare emmer erg handig. Ze zijn verkrijgbaar in 10 en 15 liter varianten en wegen weinig. Zo sta je nooit met lege handen onderweg.

Loading...