Wie zijn wij?

Buitenrijden.nl is een platform van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), de paardensportbond van Nederland. Buitenrijden is een populaire vorm van paardrijden. Jaarlijks worden er 17 miljoen buitenritten gereden door meer dan 400.000 actieve ruiters. Met behulp van Buitenrijden.nl helpen we je graag op weg!

Vanuit een exclusieve samenwerking bieden we op Buitenrijden.nl alle officiële ruiterpaden van Staatsbosbeheer aan en daarnaast verschaffen we informatie over de campagne Adopteer je Route en het project PaardenWelkom. Bijzonder aan de routes op Buitenrijden.nl is dat deze eerst worden nagereden voordat ze op ons platform verschijnen.   

De KNHS behartigt de belangen van alle paardensporters in Nederland, waaronder die van ruiters en menners die liefhebber zijn van het maken van buitenritten. Samen met onze afdeling recreatie, de KNHS regioconsulenten en de mensen van het KNHS recreatiesportforum faciliteren we de recreatieve paardensport in Nederland. Denk aan de natuur openhouden voor ruiters en menners, lobbyen voor veiligheid van ruiters en menners in het verkeer bij lokale overheden en het onderhouden van contacten met terreineigenaren, gemeenten en andere overheden.

Het platform Buitenrijden.nl wordt mede mogelijk gemaakt door HV Polo en NOC*NSF. Onze samenwerkingspartners zijn FNRS, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Easygis en de Provincies Limburg, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Overijssel en Gelderland.

Over de KNHS

Als overkoepelende, nationale sportvereniging zonder winstoogmerk is de KNHS de grootste belangenbehartiger van de paardensport en -sector in Nederland. Naast alle informatievoorziening op het gebied van paardenwelzijn, paardrijden en verzorging faciliteert de KNHS: 

-Wedstrijdsport (o.a. reglementering, aanbod officials, resultatenverwerking, startpassen)
-Topsport (o.a. afvaardiging Nederlandse ruiters en teams, KNHS Talentenplan)
-Buitenrijden (o.a. samenwerking Staatsbosbeheer, Adopteer je Route, PaaardenWelkom)
-Jeugdaanbod (o.a. samenwerking FNRS, Bixie-wedstrijden, Young Leaders Program)
-Opleidingen (o.a. instructeursopleiding/KNHS Academy en officialopleidingen)

Lidmaatschap van de KNHS
Voor €25,75 per jaar ben je al lid van de KNHS. Als lid ontvangt je tweemaal per jaar het populaire, informatieve ledenmagazine Paard&Sport of als je jonger dan 12 jaar bent ons speciale jeugdmagazine Bixie&Friends. Leden vallen onder een collectieve, aanvullende ongevallenverzekering en profiteren, mede dankzij onze partners, het jaar door op kortingen en winacties voor onder meer evenementen, kleding, paardensportartikelen en paardenvoeding. Tevens kun je via Mijn KNHS gebruik maken van doorlopend voordeel op bijvoorbeeld energie, notariskosten, pretparken, huis&tuin, hotels en beauty&health. Lees meer over lid worden van de KNHS. 

Loading...