PaardenWelkom!

Ruiters en menners zoeken mooie, uitdagende buitenritten en maken steeds vaker tochten van meerdere dagen of gaan op vakantie met hun paard. Om paardenliefhebbers en hippisch toerisme te kunnen helpen en faciliteren hebben wij vanuit de KNHS het label PaardenWelkom ontwikkeld. De naam zegt het al, wij hebben de leukste plekjes verzameld waar paardenliefhebbers met hun paarden welkom zijn! 

Het PaardenWelkom label is zeer breed, wij willen zo veel mogelijk ruiters en menners verder helpen naar de mooiste plekken waar ze met hun paard welkom zijn. De éne persoon zoekt een plek waar je tijdens je buitenrit je paard kan stallen en zelf even wat kan drinken en de andere persoon zoekt een volledige vakantie van een week en neemt daarbij zijn of haar paard mee. Voor ieder wat wils dus.

Wat al deze locaties met elkaar verbindt? Paarden met hun eigenaren kunnen rekenen op een warm welkom. 

De locaties met het label PaardenWelkom bieden mogelijkheden en extra service zoals bijvoorbeeld: 
• Route met mogelijkheden voor overnachting / stalling op max. 5 km van ruiter- / menroute
• Er zijn goede parkeerfaciliteiten
• Op locatie is er water beschikbaar voor de paarden
• Meldpunt voor de hoefsmid / dierenarts 
• Aanwezigheid overnachtingsaccommodatie
• Aanwezigheid stalling
• Aanwezigheid paddock of weiland

 

Ben je benieuwd naar voorbeelden van PaardenWelkom locaties? Bekijk hier de PaardenWelkom bedrijven die al zijn geregistreerd. 

Sluit je aan bij PaardenWelkom (voor ondernemers)

Heb je een B&B, vakantiehuis, uitspanning of een andere locatie waar paardensporters van harte welkom zijn? Meld je dan aan voor het label PaardenWelkom.

Als je aangesloten bent op het kwaliteitslabel PaardenWelkom onderscheid je je automatisch van andere B&B’s en word je makkelijker door paardensporters gevonden via Buitenrijden.nl.

 

Loading...