Checklist met je paard op vakantie

Samen met je paard op vakantie, maar waar moet je allemaal aan denken? Hierbij een handige checklist met de spullen die je zeker niet mag vergeten voor je paard:

Paspoort van je paard

 Belangrijk dat het paspoort altijd bij je paard blijft. Vergeet deze dus niet als je op vakantie gaat. 

Tuig: zadel, hoofdstel enzovoorts

Uiteraard heb je ook je tuig nodig. Maak vooraf een lijst van al je tuig dat je nodig hebt zodat je straks niet op eens zonder singel op vakantie met je paard gaat. 

Vliegenwering

Ga je in de zomer op vakantie? Dan kan het handig zijn om vliegenspray mee te nemen of zelfs een vliegendeken of vliegenuitrijdeken. 

Voer

Soms kan het handig zijn om voor je paard eigen ruwvoer die hij/zij gewend is mee te nemen. Overleg met de vakantielocatie goed wat voor ruwvoer ze voeren en maak dan een keuze of je jouw eigen ruwvoer mee neemt. 
Uiteraard neem je ook brok of krachtvoer van je paard mee zodat je paard voor de vakantieperiode niet moet wennen aan ander voer.

Ga je in de koudere periode? Met wat slobber zal je paard ook erg blij zijn

Regendeken

Wanneer je in het mindere seizoen gaat (en als je paard geschoren is) dan is het goed om een waterdichte uitrijdeken in te pakken. Ook heb je tegenwoordige waterdichte zadelhoezen die je zadel beschermen.

EHBO kit

Denk bijvoorbeeld aan een thermometer, honingzalf voor een wondje. Ook gaas en verband zijn handig om bij je te hebben. Sla het nummer van je eigen dierenartspraktijk op in je telefoon. Ga je verder weg uit de regio kijk dan vooraf welke praktijken er in de regio zitten waar je op vakantie gaat en zorg ervoor dat je contactgegevens bij de hand hebt in een noodgeval. 

Hooinetten

Mm je ruwvoer in mee te nemen of te geven aan je paard.

Emmers en voerbakken

Emmers en voerbakken zijn handig voor onderweg om je paard uit te laten drinken en eten, maar ook op je logeeradres. 

Verzorgingsspullen

Borstels en andere benodigdheden mag je natuurlijk niet vergeten! Na je buitenrit is het belangrijk om je paard af te nemen met een spons op de plekken waar hij gezweet heeft. 

Extra halster, halstertouw en teugels

Voor het geval er iets afbreekt is het handig om een extra halster, -touw en teugels bij de hand te hebben. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt! 

Loading...