9 manieren om je paard te trainen voor succes op wedstrijd

Met een beetje fantasie kan je jouw buitenrit nog leuker maken en er bovendien een nuttig hulpmiddel van maken om jouw paard voor te bereiden voor een succesvolle wedstrijddag. Of je nu op zoek bent naar extra punten in de dressuurring of meer zelfvertrouwen wilt krijgen in de cross, hier zijn negen tips die je zullen helpen in jouw training richting een
wedstrijd:


#1. Oefen op nauwkeurigheid

Het is zo makkelijk om punten te verliezen als je niet nauwkeurig bent in een dressuurproef, en je moet een precieze lijn kunnen rijden naar een smalle cross hindernis. Dus terwijl je aan het buitenrijden bent, kies een markering, zoals een bepaalde boom of een routebord en maak daar bijvoorbeeld een overgang. Zo oefen je ook buiten al op nauwkeurigheid.

#2. Neem het wijken mee

Ga wijkend langs enge voorwerpen door stelling te vragen en de voorwaartse drang te houden. Je paard leert weg te bewegen van je beendruk zonder er te veel over na te denken en met alle afleidingen die er buiten kunnen zijn.

#3. Openen en sluiten van hekken

Ga het openen en sluiten van hekken niet uit de weg tijdens het rijden. Door het te doen terwijl je zit, leert je paard om om de voorhand te draaien en achterwaarts zonder het te beseffen.


#4. Perfectioneer de vrije stap

Een blij paard zal eerder blijven doorstappen tijdens het rijden. Dit maakt het makkelijker om ze aan te moedigen om te strekken aan een lange teugel. In een rijbaan zijn ze misschien niet zo ontspannen. Je kunt ook oefenen met het rijden van middenstap en het verschil leren voelen.


#5. Maak op- en afsprongen makkelijk

Als je in de buurt van een bos woont, is het op en neer lopen van natuurlijke heuveltjes een ideale manier om het vertrouwen van een paard op te bouwen. Sommige jonge of onervaren paarden vinden het moeilijk om op- en afsprongen te nemen, dus in het bos is de ideale plek om die vaardigheid te leren. Begin met kleine heuvels en bouw het geleidelijk op.

#6. Dapper worden in het rijden van greppels

Kleine slootjes en greppels meenemen tijdens een buitenrit is ook leuk! Zoek een kleine, uitnodigende, natuurlijke greppel om mee te beginnen en werk van daaruit verder. We raden je echter af om afwateringsgreppels in bermen te gebruiken en zorg ervoor dat de grond aan weerszijden geschikt is en vrij van puin. Check dus wel even voordat je zomaar iets gaat springen!


#7. Bouwen aan de band tussen ruiter en paard

De meeste paarden zullen om een plas heen proberen te stappen, omdat ze aanvoelen dat de grond daar lager is. Als je ze kunt overtuigen om erin te stappen en er vrolijk doorheen te lopen, leren ze niet alleen dat natte voeten krijgen leuk is, maar bouw je ook aan een vertrouwen en een goede relatie. Eén van de voorbeelden van hoe je tijdens een buitenrit
kunt bouwen aan de band tussen ruiter en paard.


#8. Maak water leuk

Wandelen door plassen, beekjes en natuurlijk water is een briljante manier om je paard te leren genieten van nat worden. Begin waar het ondiep is en zorg er altijd voor dat je weet dat de bodem veilig is. Veel topruiters nemen hun (beste) paarden regelmatig mee het water in, voorafgaand aan een evenement om ze zelfverzekerd te houden.


#9. Leren omgaan met het onverwachte

Je weet nooit precies wat je tegenkomt tijdens je buitenrit, en hetzelfde geldt als je op wedstrijd bent. Dus als je paard gewend is om dagelijks om te gaan met verschillende terreinen, vochtige plekken, schaduwen, mensen en alles wat ongewoon is, dan zou een wedstrijddag geen probleem moeten zijn

Loading...