4x Buitenritten met koudbloeden

Altijd een buitenrit willen maken op een Shire, Fries, Fjord of IJslander? Elke rit is uniek, je beleeft de natuur en de paarden op een nieuwe manier. We hebben 4 koudbloed paardenrassen voor je uitgezocht waar je de Nederlandse natuur mee kan verkennen.

Koudbloed #1 Shire

Shires behoren tot de grootste paardenrassen ter wereld met een gemiddelde stokmaat van 1.80m. Ze staan bekend om hun rustige, vriendelijke en leergierige karakter. Door hun kracht worden de Shires vaak ingezet voor de wagen. Je komt ze nog vaak tegen als brouwerspaarden en in de bosbouw. Deze ‘Gentle Giants’ zijn ook zeer geschikt als rijpaard en hebben een mega uithoudingsvermogen voor (lange) buitenritten.

Koudbloed #2 Fries

De ‘zwarte parel van Friesland’ is het oudste inheemse paardenras van Nederland. Door hun schitterende uiterlijk en vriendelijke karakter zijn ze echte allemansvrienden. Friese paarden zijn door hun fijne aanleg zeer geschikt voor buitenritten met beginnende en onervaren ruiters.
Wist je dat Frieze paarden ook veel gebruikt worden in films? Zo rijdt Wonder Woman op een echte fries in de film en ook Zorro’s trouwe kameraad is een Fries.

Koudbloed #3 IJslander

3x raden waar de IJslander oorspronkelijk vandaan komt… Inderdaad, IJsland. Daar worden ze al meer dan duizend jaar zonder invloed van buitenaf gefokt. Het unieke aan de IJslander is dat ze tölten. Dit is een vierde gang (naast stap, draf en galop) die heel comfortabel is om
uit te zitten en de paarden ook weinig energie kost. Daarom is dit paardenras heel geschikt voor lange afstandsritten.

Koudbloed #4 Fjord

Dit Noorse paardenras is werkwillig, enthousiast en kan ook behoorlijk koppig zijn. Ze zijn te herkennen aan hun typische vachtkleur en aalstreep op de rug. Door hun veelzijdige inzet zie je ze in veel disciplines terugkomen. Door hun compacte formaat zijn ze ideaal voor jeugdruiters en zien we ze veel op jeugdruiterkampen

Loading...