5x tips om te trainen in het bos

Ook in het bos kun je je paard trainen en sterker maken, zowel lichamelijk als mentaal. Het is altijd goed om eens ander werk te doen dan alleen in de rijbaan. Daarom geven we je 5 tips om van je buitenrit een goede training te maken.

Tip #1 Dressuuroefeningen

Buiten trainen biedt oneindig veel mogelijkheden. Van iedere buitenrit kun je een mooie training maken. Je kunt eigenlijk alle dressuuroefeningen meepakken, bijvoorbeeld zijgangen en tempowisselingen. Maak gebruik van de volledige breedte van het pad: oefen wijken, appuyeren of wissels door bijvoorbeeld te zigzaggen.


Tip #2 Een andere bodem

Door op verschillende ondergronden te lopen, wordt je paard sterker en verbetert zijn coördinatie, motoriek en balans. Houd rekening met die verschillende bodems. Een mulle bodem is belastend en een ongelijke bodem is moeilijker begaanbaar voor je paard. Pas je training en de duur hierop aan.


Tip #3 Hersteltraining

Doe je hersteltraining, zoals een staptraining, ook eens in het bos. Met een lange teugel moet je paard op eigen benen lopen en opletten waar hij zijn voeten zet. De bodem is anders dan de vlakke rijbaanbodem.

 

Tip #4 Krachttraining

Heb je heuvels in jouw buitenrijroute? Neem ze vooral mee in stap, draf en/of galop. Daarmee train je kracht, maar ook uithoudingsvermogen. Heuvels rijden is intensief en zo’n nieuwe omgeving vraagt ook energie dus houdt daar altijd rekening mee.

 

Tip #5 Veel zien

Een ander terrein is voor de meeste paarden ook al een mentale training. Hoe meer je paard ziet, hoe makkelijker hij wordt. Daarbij moeten ze ook ‘paard’ blijven. Hard werken mag, maar er moet ook ruimte zijn voor ontspanning. Niet alleen voor je paard, maar ook voor
jezelf

Loading...