Een TREC wedstrijd - hoe gaat dat

Een wedstrijd bestaat uit verschillende onderdelen. Wil je echt goed voorbereid pad gaan? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van hoe zo’n wedstrijd werkt. We leggen je uit hoe een TREC wedstrijd in elkaar steekt, zodat je goed voorbereid op pad kan gaan.

Vóór inschrijving

Voor je je inschrijft voor een wedstrijd is het een goed idee om het paspoort van je paard te controleren. Belangrijk is dat je paard volgens voorschriften geënt is. Dat betekent dat hij een basisenting gekregen heeft, en vervolgens ieder jaar een herhaling van de enting tegen influenza en tetanus. Alle entingen moeten in het paspoort genoteerd staan. Klopt er iets niet? Neem dan even contact op met je eigen dierenarts om het te herstellen. Houd er wel rekening mee dat je paard in de week voorafgaand aan de wedstrijd geen enting meer mag krijgen, dit moet je dus eerder regelen. Meer informatie over de entingen en het paspoort kun je terugvinden in het reglement.

De inschrijving

Ben je lid van TREC club Nederland (www.trec-club.nl), dan wordt je 6 weken voorafgaand aan de wedstrijd per mail uitgenodigd om in te schrijven. Ben je (nog) geen lid, dan moet je een weekje wachten en kun je daarna via de website van TREC club Nederland alsnog inschrijven. En dan is het zover, je aanmelding voor je eerste TREC wedstrijd is de deur uit. Spannend!

Na het inschrijven

Na de inschrijving heb je nog mooi even de tijd om de puntjes op de i te zetten wat betreft de training. De conditie van je paard heb je als het goed is al voor die tijd getraind, maar in deze laatste weken voor de wedstrijd is het goed om nog een aantal dingen te testen. Zo kun je bijvoorbeeld eens kijken of je paard rustig in een zelfgemaakte paddock blijft staan. En hoe vindt hij het als je met een kaart in je hand gaat buitenrijden? Kun je hem goed sturen en remmen op 1 hand? Ook kun je eens wat verschillende obstakels met hem oefenen, zoals het springen van een boomstam, of het doorwaden van een plas als je die tegenkomt.

1 week van te voren

Tijd om je spullen te verzamelen, je moet namelijk best wel wat dingen meenemen! Natuurlijk neem je alle zaken mee die je nodig hebt voor het rijden en verzorgen van je paard, maar er zijn nog een aantal dingen handig om mee te nemen waar je misschien niet direct aan denkt zoals een hoesje voor je kaart, gekleurde pennen of materiaal om een paddock van te maken. Hier vind je een inpaklijst van een ervaren TREC ruiter. Je zult misschien niet alles nodig hebben, maar dit geeft je een beetje een idee waar je aan kunt denken. Controleer ook nog even of je de betaling voor de wedstrijd hebt voldaan. Je kunt ook je vertrektijd alvast bepalen, want over het algemeen komt de startlijst een week van te voren op internet te staan.

Wil je avontuurlijk leren buitenrijden? Volg dan de cursus TREC.

Avontuurlijk buitenrijden - Op TREC wedstrijd
Goed voorbereid op wedstrijd

€ 24,5

Loading...