TREC Outfit

Weet jij wat je nodig hebt voor je TREC outfit? Tijdens een TREC wedstrijd wordt er van je verwacht dat je nóg beter op eventuele moeilijke situaties bent voorbereid en wordt er daarom van je verwacht dat je bepaalde spullen in je bepakking meenement.

Medische gegevens

Allereerst moet je uiteraard je identiteitsbewijs bij je hebben en eventueel aanvullende relevante informatie over je gezondheid, zoals bijvoorbeeld ziektes, allergieën of medicijngebruik. Dit kan belangrijk zijn voor hulpverleners. Ook een kopie van het paardenpaspoort neem je mee.

Halster en touw

Wanneer er iets gebeurt, kan het voorkomen dat je moet stoppen en het paard moet aanbinden, om je handen vrij te hebben. Om deze reden is het verplicht om een halster en een touw mee te nemen. Veel TREC ruiters rijden daarom met een halster over het hoofdstel, maar een gecombineerd halster-hoofdstel is ook een prettige optie. Deze zijn zowel in voordelig nylon verkrijgbaar, als in duurzaam kunststof of een chique lederen variant.  

Zakmes

Een zakmes kan je snel helpen bij verschillende vervelende situaties, bijvoorbeeld wanneer je ergens aan blijft hangen en een hoevenkrabber is onmisbaar bij vastzittende steentjes in de straalgroeve.

Wat je verder mee moet nemen

In de hogere klassen, worden er grotere afstanden afgelegd. Dit brengt iets meer risico met zich mee. Een EHBO setje is daarom verplicht. Ook moet men verlichting en reflectie mee nemen, voor het geval de rit niet voor het donker is afgerond. Voor beslagen paarden is een hoef-noodset een must (reserve ijzers + materiaal om deze te bevestigen, danwel hoefschoenen) om met gezonde hoeven de finish te kunnen halen.

Hoe neem je deze spullen mee?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de genoemde attributen in mee te nemen. Sommigen rijden met een rugzak. De losse spullen gaan tijdens het draven vaak behoorlijk bewegen in de rugzak en bij een val van het paard bestaat het risico dat je met je rug op de tas valt, daarom wordt de rugzak afgeraden. Zadeltassen zijn een veiligere optie. Ook deze zijn in vele soorten, maten en kleuren verkrijgbaar.

Telefoon

En die eerder genoemde telefoon? Die gaat zeker mee, echter een navigatie-app gebruiken is er voor de TREC ruiter niet bij. De telefoon wordt verzegeld en mag alleen in geval van nood tevoorschijn worden gehaald. Wanneer de verzegeling wordt verbroken, volgt diskwalificatie.

Ben je bang te verdwalen in het bos, zonder onze moderne hulpmiddelen? Binnenkort volgen weer enkele tips over de omgang met een topografische kaart. Houdt deze pagina in de gaten!

Wil je avontuurlijk leren buitenrijden? Volg dan de cursus TREC.

Avontuurlijk buitenrijden 1 - Trainen voor TREC
Kennismaken met de trainingselementen

€ 24,5

Loading...