Wat is Working Equitation?

Working Equitation (afgekort WE) is een veelzijdige discipline. Aan de hand van verschillende oefeningen worden jij en je paard behendiger, veelzijdiger, en sneller. Je werkt aan een goede samenwerking waardoor je uiteindelijk fijner kan buitenrijden.

Hoe is Traditionele Working Equitation ontstaan

Traditionele Working Equitation is ontstaan in Zuid Europa, vanuit het werken met paarden op het land. Boeren verplaatsten hun vee te paard, waarbij gehoorzaamheid, behendigheid en snelheid van pas kwamen. Wedstrijden ontstonden uit de behoefte van deze boeren om elkaar te laten zien hoe goed de paarden waren afgericht.

Hoe ziet een wedstrijd eruit?

Tijdens een wedstrijd wordt er een dressuurmatig onderdeel gereden en wordt een parcours gereden met obstakels die kunnen voorkomen bij het werken op het land met het vee. Dit parcours wordt eerst op stijl gereden en daarna op snelheid. Op sommige wedstrijden wordt daar nog een onderdeel met het verplaatsten van runderen aan toegevoegd. Waarbij moet worden opgemerkt dat er twee stromingen zijn en we in de video’s de FITE reglementen hanteren (TWE).

Loading...