Handige oefeningen uit TREC

Wil je de eerste stappen zetten richting TREC? Wij hebben aantal leuke oefeningen om mee te beginnen voor je. Met deze handige TREC oefeningen verbeter je de samenwerking met je paard. Onze experts leggen je uit hoe je verschillende oefeningen uitvoert. Bekijk ze snel.

Een aantal TREC oefeningen

Het labyrint, traversbalk, ringsteken en nog veel meer komt hieronder aan bod. Een leuke eerste kennismaking met TREC.

Oefening: De Brug

Tijdens het maken van een rit door de natuur, kan het voorkomen dat je onderweg gebruik moet maken van een brug over het water, om je weg te kunnen vervolgen.


Tijdens het obstakel-parcours van een TREC wedstrijd wordt daarom beoordeeld hoe jij en je paard over een brug gaan. Dit kan aan de hand, of onder het zadel.

Als jouw paard dit nog nooit gedaan heeft, of dit eng vindt, kan het handig zijn om dit eerst thuis in de rijbaan te oefenen. TREC amazones Carolien Esselink en Heidi Hugen, leggen in deze video uit hoe je dit op een veilige manier aanpakt. Succes en veel plezier met oefenen!

Oefening: Laaghangende takken

Tijdens het maken van een buitenrit kan het voorkomen dat je onderweg tussen de bomen, door dichte begroeiing en onder laag hangende takken door moet rijden, om je route te vervolgen. Tijdens het obstakel-parcours van een TREC wedstrijd wordt daarom beoordeeld of jij en je paard hier veilig toe in staat zijn. Veel paarden vinden deze oefening in het begin een beetje spannend, daarom kan het handig zijn om dit eerst thuis in de rijbaan te oefenen. TREC amazones Renske Giesen en Dewi Bergman leggen in deze video uit hoe je dit aanpakt. Succes en veel plezier met oefenen!

Oefening: Het labyrint

Het Labyrint is een obstakel dat kan voorkomen in een TREC parcours. Hiermee kan een lastige situatie tijdens een buitenrit worden nagebootst, waarbij men met het paard ergens tussendoor moet laveren, bijvoorbeeld een bochtige bergpas. De oefening kan aan de hand worden uitgevoerd, of onder het zadel.

Wil jij de samenwerking met je paard verbeteren? Kijk dan naar deze video, gemaakt door TREC jurylid en -amazone Ingrid Peters, samen met amazone Valerie van Kessel. Zij leggen uit hoe je de oefening thuis opbouwt aan de hand.

Oefening: Het labyrint onder het zadel

Heb je al hard geoefend op het labyrint aan de hand, dan kun je in één keer door met het oefenen van het labyrint onder het zadel!
Jurylid Ingrid Peters legt weer samen met Valerie van Kessel uit, hoe je dit het beste aanpakt.

Wil je avontuurlijk leren buitenrijden? Volg dan de cursus TREC.

Avontuurlijk buitenrijden 1 - Trainen voor TREC
Kennismaken met de trainingselementen

€ 24,5

Loading...