Route team worden

Leuk dat je interesse hebt om een route team te vormen en zo bij te dragen aan het onderhoud van de mooie ruiterroutes van Nederland. Jouw route team aansluiten bij de KNHS biedt veel voordelen voor jouw organisatie en vrijwilligers.

De voordelen

Ondanks alle inspanningen om alles onderhoudswerk zo veilig mogelijk te houden, kan er altijd wat gebeuren. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als jouw route team een aantal zaken goed geregeld wil hebben, zoals nuttige verzekeringen en professioneel beheer maar ook bijdragen aan de belangenbehartiging en ondersteuning bij het plannen van nieuwe routes, dan is het lidmaatschap bij de KNHS als route team interessant.


De voordelen die wij bieden:
- Aansprakelijkheidsverzekering | Je bent als route team verzekerd tegen aansprakelijkheid mocht er wat gebeuren met de gebruikers van de route
- Modelcontract | Je krijgt van ons een modelcontract voor het vastleggen van de afspraken over het terreinbeheer
- Onderhoudsrichtlijnen | Je ontvangt onderhoudsrichtlijnen die je helpen de onderhoudsafspraken uit te voeren.
- Voorbeeldstatuten | Je ontvangt voorbeeld documenten om de statuten van jouw route groep goed vast te leggen.
- Makkelijk onderhoud | We leveren je een logboek, draaiboek en inspectieformulier aan waarmee het onderhoud van de route of het gebied erg makkelijk wordt.
- Ondersteuning | We zijn bereikbaar voor je vragen rondom het onderhoud van jouw route. Wil je bijvoorbeeld een nieuw stuk route aanleggen, dan helpen we je hierbij en adviseren wij in de volgende stappen.
- Belangenbehartiging | Ook niet onbelangrijk, maar als KNHS zitten wij met verschillende groepen aan tafel en zorgen wij ervoor dat de ruiters en de belangen van ruiter gehoord worden.

 

De voorwaarden

Als je een route team wil worden, dan zijn er een aantal voorwaarden om dit te kunnen doen.
- Je bent een vereniging of stichting
- Statuten | Je hebt statuten die in een notariële akte zijn vastgelegd
- Kamer van Koophandel | De stichting of vereniging is ingeschreven in het register bij de kamer van koophandel
- Beoefening paardensport of onderhoudsgroepen | onderhoudsgroepen die “het ondersteunen en promoten van de recreatiesport” als doel hebben, mogen ons “Adopteer je route” pakket benuttigen
- Leden KNHS | In de onderhoudsgroep moeten er op zijn minst 8 leden van de KNHS zijn. Wanneer er geen 8 KNHS leden zijn dan wordt € 200,- in rekening gebracht.


Om de belangen van een route team en de ruiters in Nederland goed te kunnen behartigen willen wij graag dat route teams aangesloten zijn bij de KNHS. Daarom hebben wij als minimum bedacht dat 8 personen in elke route team individueel lid moeten zijn/worden bij de KNHS. Natuurlijk is het alleen maar fijner als meer mensen lid zijn van de KNHS. Omdat wij sterker staan als er veel leden aangesloten zijn bij ons en wij zo nog beter de belangen van de ruiters en menners voor buitenritten kunnen vertegenwoordigen en bewaken. Wanneer het niet mogelijk is om 8 leden aan te sluiten is een vergoeding van € 200,- verschuldigd.


Ben je geen vereniging of stichting, maar wil je wel graag onderhoudsdagen organiseren, neem dan contact met ons op want wij denken graag met jullie mee.

Zo kan je aanmelden

Om je als route team aan te sluiten bij de KNHS moet je een formulier invullen. Na het invullen van het formulier nemen wij dan contact met het potentiële route team op en toetsen wij het voldoen aan de voorwaarden.

Gegevens Route team

Contact gegevens

Loading...