Adopteer je Route

Samen met je paard door de natuur struinen, dat is toch geweldig? Tenminste, dat vinden wij wel! De natuur waarin wij dagelijks te paard van kunnen genieten heeft ook zorg en onderhoud nodig. Gelukkig zijn er overal in Nederland initiatieven waarin gepassioneerde ruiters en menners zich samen met terreineigenaren en -beheerders inzetten om de natuur toegankelijk, veilig en mooi te houden. Als KNHS willen we hier graag een steentje aan bijdragen. Daarom hebben wij het initiatief  “Adopteer je route” in het leven geroepen.

Vele handen maken licht werk. 

Met Adopteer je Route vragen we je niet om geld te geven. We vragen je wel om mee te helpen met het onderhoud van jouw favoriete buitenrijgebied. Vele handen maken licht werk en daarmee besparen we flink op de onderhoudskosten. Bovendien is het de perfecte kans om jouw feedback te geven op de routes in de gebieden die jij goed kent! Bekijk de gebieden waar jij kunt helpen en er komen er nog meer bij. Bij elk gebied staat wat de bedoeling is en hoe je je aan kunt melden. Vaak gaat het maar om 1 of 2 dagen per jaar!

Waarom helpen? 

Je kent de grote terreineigenaren wel, zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de 12 Landschappen. Maar er zijn ook gebieden in eigendom van de provincie, de gemeente of van particuliere eigenaren. Staatsbosbeheer kreeg tot een paar jaar geleden veel geld van de overheid waarmee vele kilometers aan ruiter- en menpaden aangelegd en onderhouden konden worden. Inmiddels heeft de overheid die geldkraan dichtgedraaid en is er net voldoende geld voor een basisopenstelling van natuurgebieden voor wandelen en fietsen, dus niet voor andere groepen zoals ruiters en menners of mountainbikers. Dit betekent dat daar op een andere manier oplossingen voor gevonden moeten worden. 

Object reference not set to an instance of an object.
Loading...