Adopteer je Route: Soest

In de gemeente Soest zijn veel mogelijkheden om te genieten van de bos- en natuurgebieden en de Eempolder. Het bosgebied kent aparte ruiterpaden en menpaden, maar ook paden waar menners en ruiters kunnen genieten van de prachtige natuur. Het plan is om het aantal paardenpaden verder uit te breiden. De Men- en rijvereniging WPE heeft drie permanente marathonhindernissen in het bos gebouwd en voor de ruiters zijn vijf sprongen variërend van 25 tot 60 cm. gebouwd langs de ruiterpaden in de Korte Duinen.

Om welke route gaat het?
De ruiter- en menroutes liggen op het grondgebied van de gemeente Soest (Eempolder en Korte Duinen) en zijn in eigendom van de gemeente, Natuurmonumenten, ASR en particulieren landgoedeigenaren. 


Hoe kun jij helpen? 
De WPE organiseert samen met de boswachter in het najaar een onderhoudsdag. Samen wordt gewerkt aan de men- en ruiterpaden. Tijdens deze dag zullen snoei- en opruimwerkzaamheden uitgevoerd worden. Kijk in de kalender wanneer er een werkdag is. 

 

Bij wie kun je je aanmelden?

Wil jij helpen in dit gebied? Meld je dan aan bij Men- en Rijvereniging Warmbloed Paardenfokvereniging Eemland (WPE) via secretaris@wpeemland.nl.


Eventuele problemen op de paden kun je melden via klachten@wpeemland.nl. Bekijk ook de website van wpeemland. 

Loading...