Adopteer je Route: Lelystad

Buitenrijden in Lelystad is buitenrijden op de bodem van de voormalige Zuiderzee. De bossen zijn hier ongeveer 50 jaar geleden aangeplant en bestaan uit veel verschillende boomsoorten, waardoor sprake is van een grote variatie in soort bos. Ondanks dat het relatief nog jonge bomen zijn, is het bos al wel verrassend volwassen en mede daarom weten steeds meer buitenruiters dit bijzondere gebied te vinden. De bossen zijn eigendom van de Gemeente Lelystad (Overijsselse Hout) en Staatsbosbeheer (Gelderse Hout). De Stichting Paarden Platform Lelystad (PPL) is verantwoordelijk voor het beheer van de ruiter- en menpaden.

Om welke route gaat het?
De ruiterroutes zijn gesitueerd in de bossen in en rond Lelystad, vooral in het Gelderse Hout en Overijsselse Hout aan de oostrand van de stad. De volledige route is momenteel c.a. 32 kilometer lang en is terug te vinden op https://www.buitenrijden.nl/easygis-map/.

Continu wordt door het PPL in samenwerking met de boseigenaren gewerkt aan het verbeteren en uitbreiden van de buitenrijmogelijkheden in Lelystad. De kwaliteit van de bestaande route in het Gelderse Hout en Overijsselse Hout wordt verder verbeterd en aan de westkant van Lelystad komt in het Nationaal Park Nieuw Land (bosgebied Hollandse Hout) een geheel nieuwe ruiterroute.

Hoe kun jij helpen?
Het PPL organiseert regelmatig onderhoudsactiviteiten zoals bijvoorbeeld snoeiacties en het onderhoud van de routebebording. Jouw hulp hierbij is van harte welkom!

 

Bij wie kun je je aanmelden?

Je kunt contact opnemen met de stichting Paarden Platform Lelystad via e-mail info@paardenplatformlelystad.nl of ga naar de website www.paardenplatformlelystad.nl.


Kijk ook op Facebook 

Loading...