Adopteer je Route: Ede

De natuur rondom Ede is bijzonder mooi en afwisselend met haar bossen, heidevelden en zandverstuivingen. De kroonjuwelen van Ede zijn natuurgebieden die nationaal en zelfs internationaal bekend zijn: Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Deelerwoud, Planken Wambuis, De Sysselt en het Wekeromse Zand. Ede ligt op de Veluwe en leent zich uitstekend om met je paard te genieten van de prachtige natuur. Dit door de grootte van het netwerk van ruiterpaden en het feit dat het om een aaneengesloten stuk natuur gaat, iets wat vooral in Nederland en omliggende landen zeer bijzonder is.

Om welk gebied gaat het?
De routes liggen op de Veluwe en zijn in eigendom van gemeente Ede, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kastelen, Natuurmonumenten, Stichting Het Luntersch Buurtbos en particuliere landgoedeigenaren.

Hoe kun jij helpen?
Vind je de bossen in Ede ook zo bijzonder en wil je graag helpen bij het onderhoud? Activiteiten waar je mee kunt helpen zijn bijvoorbeeld snoei- en opruimwerkzaamheden tijdens gezamenlijke opschoondagen.

 

Bij wie kun je je aanmelden?

De vrijwilligersorganisatie en bijbehorende Facebookpagina zijn in oprichting. Tot die tijd kun je je aanmelden via een e-mail naar ruiterroutesede@gmail.com.

Vooralsnog kunnen eventuele problemen op en rond ruiterpaden worden gemeld bij de gemeente via 
info@ede.nl

Loading...