Adopteer je Route: Albrandswaard

Albrandswaard en omgeving kent vele paardenliefhebbers, dit betekent ook aardig wat paardenritten per jaar. Dus hoe mooi zou het zijn als ruiters en menners tussen Barendrecht en Hoogvliet aaneengesloten tochten kunnen maken die ook nog eens veilig en gescheiden zijn van andere weggebruikers? Stichting Ruiter- en Menpaden Albrandswaard werkt er hard aan om dit voor elkaar te krijgen.

De stichting is in juli 2020 opgericht, maar hiervoor hebben paardenliefhebbers al hard gewerkt en stappen ondernomen om tot een gebiedsbreed netwerk te komen. Het is namelijk een prachtige groene omgeving maar de mogelijkheden voor ruiters en menners zijn (nog) minimaal.

Om welke route gaat het?

Er is een ambitie kaart waar alle routes voor heel Albrandswaard staan aangegeven, en dit is het netwerk van 47 kilometer lang dat de stichting voor ogen heeft. Hier moet eerst wel een overeenstemming komen met de grondeigenaren en beheerders.

Een deel loopt door het Valckensteynse bos, waar de routes inmiddels al zijn gerealiseerd. Dit bos en natuurgebied loopt aan de noordrand van de gemeente Albrandswaard en is zo’n 160 hectare groot. Dit gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Hoe kun jij helpen?

Stichting Ruiter- en Menpaden Albrandswaard organiseert een paar keer per jaar een onderhoudsmoment. Op deze momenten worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd zoals snoeien of onderhoud van de route bebording. Jouw hulp is hierbij van harte welkom!

Bij wie kun je je aanmelden?

Je kunt contact opnemen met Stichting Ruiter- en Menpaden Albrandswaard via email info@ruiterpadenalbrandswaard.nl. Je kunt je ook aanmelden door middel van het contactformulier op de site www.ruiterpadenalbrandswaard.nl.

Neem ook eens een kijkje op de Facebook van de stichting!

Loading...