Adopteer je route pakket

Een pakket dat ondersteuning geeft aan stichtingen en verenigingen bij het onderhouden van ruiter-en menpaden en organiseren van een Adopteer je Route dag.

Buitenrijden.nl heeft een pakket samengesteld voor verenigingen en stichtingen om te helpen bij het onderhouden van ruiter- en men paden. Door als stichting of vereniging gebruik te maken  van het “Adopteer je route” pakket bied je jouw hulp aan om ruiter- en menpaden te onderhouden met jouw onderhoudsgroep (groep van vrijwilligers). Deze onderhoudsgroep zal dus helpen met het onderhouden van ruiter- en menpaden door bijvoorbeeld overhangende takken te snoeien, de zijkanten van de paden vrij te maken en paden te slepen met de weidesleep en andere onderhoudszaken. Met Adopteer je route kan je op zo’n onderhoudsdag focussen op wat belangrijk is, namelijk de paden en de omliggende natuur. Zaken als verzekering, draaiboek en andere randzaken zijn geregeld door middel van het Adopteer je Route concept.

Neem voor het aanschaffen van dit pakket al contact op met de grondeigenaar/terreinbeheerder van de regio waar jij een onderhoudsdag wilt organiseren, en overleg of zij openstaan voor onderhoud in hun gebied. Zo voorkom je dat je hier later mee in de problemen komt.

Heb je nog vragen over het Adopteer je route pakket? Neem dan contact op via de mail met de afdeling recreatie. Mailadres: recreatie@knhs.nl

Loading...