Ben je van plan om een rit van maximaal drie uur te maken? Dan is het niet nodig om je paard onderweg te voeren. Natuurlijk mag je wel je appel of boterham met je paard delen.

Voer in de ochtend, enkele uren voordat je gaat lekker veel ruwvoer. Als het onderdeel van het rantsoen is, geef je daarna eventueel krachtvoer. Het is belangrijk dat je je paard ’s ochtends voldoende tijd geeft om rustig te eten.

Soms merk je onderweg dat je paard ineens geen zin meer heeft, de gang is eruit. Grote kans dat hij moet plassen. Laat hem als hij dat wil van het pad afstappen. Veel paarden plassen liever in de berm of in lage struikjes naast een ruiterpad. Wil je paard niet plassen? Dan kan een korte pauze van tien minuten, waarin je je paard laat grazen, voldoende zijn om hem weer op te peppen.

Ga je met de trailer op pad, geef dan tijdens de reis hooi of voordroog in een hooinet. Zorg dat je na de rit bij terugkeer bij de trailer een emmer water klaar hebt staan en eventueel een emmer slobber of geweekte bietenpulp met extra eiwitten voor de spieren. Laat je paard eerst rustig eten en drinken voordat je gaat inladen voor de terugreis.

Loading...