Herfstroutes

De mooiste herfstroutes

Het herfstweer in Nederland is nu écht begonnen. De dagen zijn een stuk korter, het regent regelmatig en de bomen laten hun bladeren vallen. Laat dat nu net zorgen voor prachtige landschappen voor een buitenrit. Denk bijvoorbeeld aan een geweldige route midden door het bos met de meest mooie herfstkleuren. Dan voelt het toch net alsof je door een schilderij loopt met je paard?! Wij hebben de mooiste herfstroutes voor je op een rijtje gezet.

  1. Veluweroute De Cantharel - Gelderland

Deze route heeft werkelijk alle ingrediënten voor een heerlijke herfstrit. Je vindt er brede bospaden, komt langs heidepaden en gaat zelfs een klein stukje over de zandverstuiving. Vrijwel de gehele route word je omringd met bomen, waarbij de typische herfstkleuren prachtig tot hun recht komen. Een ding is zeker; het is een hele route genieten!

  1. Landgoed Den Treek - Utrecht

Deze route is een werkelijk walhalla voor iedere ruiter en menner die geniet van het naar buiten gaan met je paard. Aan alles is te zien dat ruiters en menners welkom zijn in deze bossen. Brede, goed onderhouden paden die weinig kruisen met fiets- of mountainbikepaden. Langs verschillende paden zijn vaste cross hindernissen, die ook voor de amateur durfal te doen zijn. Er is geen groot wild op het Landgoed, wel reeën en tientallen konijntjes. Deze buitenrit voert langs meerdere keren langs horecagelegenheden waar paarden welkom zijn. 

  1. Schinveldse Bossen - Limburg

In het prachtige Zuid-Limburg, tegen de grens van Duitsland, vind je de Schinveldse Bossen. Een onontdekte parel waar de natuur zijn eigen gang kan gaan en je ongekende stilte kunt ervaren. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. 

  1. Cartierheide route – Noord-Brabant

De Cartierheide in regio de Kempen is een prachtig natuurgebied met een compleet ruiter- en mennetwerk. Maak kilometerslange tochten over de heide of gewoon een klein ommetje op jouw trouwe viervoeter. Op de Cartierheide vind je niet alleen vergezichten en een gevoel van vrijheid, maar kun je ook verschillende diersoorten tegen het lijf lopen. De kleine parelmoervlinder, boomvalk en zwarte specht vliegen rond en in de zomer zie je de levendbarende hagedis voorbij komen.  

  1. Hondsrug Poolshoogte – Drenthe

Deze route voert je door de Boswachterijen Exloo en Odoorn. De bossen in deze gebieden zijn een eeuw geleden aangelegd op de woeste Drentse zandgronden. Het gebied is genieten voor ruiters die graag buitenritten maken door gevarieerde uitgestrekte bossen. De Boswachterij ligt in UNESCO Global Geopark De Hondsrug, een uniek natuurrijk en cultuurhistorisch gebied. De ruiterroutes zijn uitgestrekt en goed onderhouden. Onderweg kom je langs een hunebed en vele andere schatten uit het verleden. 

Let er wel op dat op tijd vertrekt, zodat je niet onverwachts in de schemering of het donker terecht komt. Daarbij is het belangrijk om op een natte dag uit te kijken wanneer er veel bladeren op de grond liggen, dit kan zorgen voor een gladde ondergrond. Veiligheid gaat altijd voorop!

 

Loading...