De favoriete route van Sabrina Beullens

Sabrina en haar pony nemen je graag mee naar de Veluwe in Ermelo.

We hebben hele mooie natuurgebieden in Nederland en ik heb het geluk dat mijn pony bij Rijnstone Ranch te Ermelo staat (voorheen Sequoia Stables). Vanuit stal zijn de prachtigste ritten te maken over de Veluwe. Ik ben alweer enkele jaren te vinden in deze bossen als menner. Meestal ga ik alleen met mijn groom en pony op pad. Soms sluiten er andere pensionklanten zich aan bij mij. 1 keer per week begeleid ik een buitenrit vanuit mijn werk als instructrice en elke keer kan ik er weer van genieten. Vooral geniet ik van de lente en de herfst. Ik ben dan echt meerdere keren per week te vinden in het bos of op de heide. Zo mooi om te zien hoe de natuur kan veranderen van dag tot dag.

En het mooiste? Je hebt zoveel verschillende routes om te rijden, dat je nooit elke keer dezelfde route hoeft te rijden. Of je nu 30 minuutjes, een dagtocht of picknickrit van wilt maken.

Ik heb meerdere favoriete routes. Denk aan Leuvense Bossen, Cyriasische Veld, Ermelose Heide, Schaapskooi. Maar bovenaan staat toch wel een langere route, namelijk de route naar Boshuis Drie.

Dit is een restaurant in het dorpje Drie. Het restaurant is gevestigd in een boerderij uit 1765. Maar de geschiedenis van de locatie is terug te voeren tot het jaar 800. Ze hebben mooie gras/zand paddocks voor de paarden. Z’n stuk of 8 kleine paddocks en 1 grote. Al kan je op verschillende plekken nog meer kleine paddocks maken met draad wat hiervoor al klaar hangt. Ook hebben ze een waterslang om je paard/pony mee af te spuiten en liggen er diverse emmers klaar om water te kunnen geven. In de grote paddock is ook een waterbak met lepel gerealiseerd. Dus niet alleen jij als ruiter/menner/groom kan heerlijk rustig wat eten en drinken maar je paard/pony ook. De foto’s spreken helemaal voor zich zelf.

De route vindt je hieronder. 

Loading...