De favoriete route van Maartje Hofman

Maartje en haar paard nemen je graag mee door de Beugense bossen bij Landhorst. 

De route begint op de ruime parkeerplaats van de Beugens bossen. Het is hier niet vaak helemaal vol waardoor je makkelijk een rondje kan rijden met de trailer op het achterste stuk van het parkeerterrein. Zelf borstelen en zadelen we de paarden hier rustig op. Vanaf de parkeerplaats gaan we meteen de bosweg over waar we met de trailer de parkeerplaats opgekomen zijn. Hier komen we meteen op een lang bospad. We volgen dit helemaal tot de eerste mogelijkheid voor ruiters op links af te slaan (witte paaltjes met hoefijzer) je zou ook rechtdoor kunnen gaan voor een andere route.

Vervolgens steek je na een kort stukje het fietspad over en kom je op een lang breed pad. Op dit stuk kun je lekker draven of voor wie het leuk vindt galopperen.

Eerst kom je door een stuk met naaldbomen en mooi groen mos, later worden dit loofbomen.

Aan het einde van dit pas kom je een houten huisje tegen. Na dit huisje volg je links het ruiterpad en ga je door een poortje. Vervolgens slinger je via een mooi sprookjesbos richting de heide.

Blijf het ruiterpad rechts volgen en voor wie wil zijn er 2 leuke heuveltjes met wat muller zand.

Vervolgens rij je het bos weer in waar je het poortje doorgaat (alle poortjes zijn voorzien van een hoge stang zodat je kan blijven zitten). In de herfst staan hier heel veel rood met witte stippen paddestoelen.

Na een tijd heb je 2 fietspaden overgestoken en kom je bij het poortje om de heide weer op te gaan. Vervolg de ruiterroute en ga op de kruising links het pad over het fietspad heen (rechts is ook leuk, dan maak je de route nog wat langer).

Wie weet zie je wel de Schotse hooglanders of heide schapen op de hei.

Nadat je de hei over gestoken bent vervolg je het ruiterpad over het fietspad, en sla je links af naar het laatste poortje. Na een stukje heb je de parkeerplaats weer bereikt.

Doordeweeks is het hier erg rustig, in het weekend zijn er iets meer wandelaars en fietsers. Je kunt de route na het eerste stuk heide rechtdoor pakken om bij restaurant de Heksenboom wat te eten of drinken. De paarden kunnen hier aan een houten balk vast staan (plek voor maximaal 4 paarden welke elkaar kennen).

De route kan makkelijk uitgebreid worden met extra lussen van het knooppuntennetwerk.

De route vindt je hieronder. 

Loading...