Carolien neemt je graag mee op haar favoriete route over de Veluwezoom en de Posbank.

Omdat ik een aantal jaar in Laag Soeren heb gewoond, reed ik deze route zeer regelmatig. Het verveelt nooit. In ieder seizoen is er iets anders te zien. Vanaf Manege de Spreng rijd je zo het bos van de Veluwezoom in. Dit gebied is bekend om de vele hekken, ook op deze ronde kom je er meer dan tien tegen. Maar het is het waard!

De oversteek over de Elsberg, langs het reusachtige kunstwerk, loopt heel licht omhoog. Ideaal voor een heerlijke galop. Wel even alert zijn op de gigantische Schotse Hooglanders die graag slapen in het warme zand van de ruiterroute.

Dan door het bos tot aan de befaamde Posbank, waar deze route de drukke plaatsen vermijdt.  Daar ga je het mulle zand in, met aan weerszijden gigantische heidevelden, die in augustus fel paars bloeien. Hier is de kans groot dat je de schaapskudde tegenkomt, soms grazen daar ook de wilde pony’s.

Daarna rijd je door de onzalige bossen. Dit vind ik het meest bijzondere deel van de route. Smalle paadjes tussen hoge koningsvarens door, met soms best steile stukken. Na de waterplas waar de runderen ‘s zomers verkoeling zoeken, ben je bij de Carolinahoeve. Hier kun je de paarden aanbinden en van iets lekkers genieten. De laatste kilometers voeren langs Landgoed Twickel, waar geen paarden zijn toegestaan. Houd de kaart goed in de gaten, want de boswachter is erg actief. Voor dit gebied is een vergunning van Natuurmonumenten nodig.

Je vindt de route hieronder. 

Loading...