Header image

Volledig online

2.0 uur

Module 0/0 - Cursus ""

Avontuurlijk buitenrijden - Op TREC wedstrijd

Consumentenprijs

€ 24,50
25% KNHS ledenkorting
Koop nu Log in om de module of cursus te kopen!

Zijn jij en jouw paard aan de slag gegaan met de trainingselementen en oefeningen van TREC? En zijn jullie klaar voor de volgende stap? Deze online cursus is het vervolg op de cursus “Trainen voor TREC” en leert je alles over TREC en de wedstrijdsport.
Wanneer jij en jouw paard de verschillende vaardigheden onder de knie hebben, zoals bijvoorbeeld het navigeren en de verschillende obstakels (behendigheid), dan kun je ervoor kiezen om mee te doen aan een TREC wedstrijd. In een TREC wedstrijd staat het thema “buitenrijden” altijd centraal.

Een TREC wedstrijd bestaat uit drie onderdelen. Het eerste onderdeel is de POR (Parcours d’Orientation et de Regularité) wat staat voor de oriëntatie-rit. Het belangrijkste is hier het navigeren op een kaart en de rit binnen de juiste snelheid afleggen. Het tweede onderdeel is de MA (Maitrise des Allures), oftewel de gangenbeheersingsproef, waar dressuurmatige beheersing van je paard erg belangrijk is! Ten slotte de PTV (Parcours en Terrain Varié). Dit is de terreinrit waar de behendigheid van jou en jouw paard wordt gestest. Hier worden namelijk in totaal 16 obstakels/behendigheidsoefeningen gevraagd. Voorbeelden van die obstakels zijn bijvoorbeeld het springen van een boomstam, het openen van een hek vanaf de rug van je paard, of door het water gaan samen met jouw paard.

TREC kan een fijne afwisseling voor ruiter en paard zijn en kan ervoor zorgen dat de samenwerking en band met jouw paard verbetert! Met behulp van de kennis uit deze cursus, die wij in samenwerking met TREC-club Nederland hebben ontwikkeld, weet jij precies wat je kunt verwachten wanneer je meedoet aan een TREC wedstrijd en ben je optimaal voorbereid!

Na het volgen van deze cursus weet je: 

✔ hoe een TREC wedstrijd verloopt;

✔ welke verschillende onderdelen en reglementen er zijn;

✔ hoe je gericht kunt trainen naar een TREC wedstrijd toe;

✔ hoe je vervolgens de juiste voorbereidingen treft voor een wedstrijd.

Inhoud module

Goed voorbereid op wedstrijd

Inleiding

3 min

TREC en wedstrijdsport

19 min

Wedstrijd gericht trainen

48 min

Het verloop van de wedstrijd

34 min

Eindtoets en certificaat

18 min

Koop nu Log in om de module of cursus te kopen!
Loading...