Header image

Volledig online

3.0 uur

Module 0/0 - Cursus ""

Avontuurlijk buitenrijden 1 - Trainen voor TREC

Consumentenprijs

€ 24,50
25% KNHS ledenkorting
Koop nu Log in om de module of cursus te kopen!

Wil jij de samenwerking met jouw paard verbeteren en houd je van buitenrijden? De discipline TREC kan de ideale aanvulling zijn op jouw dagelijkse training met je paard. In deze online cursus ga je kennismaken met TREC. Ervaar de trainingselementen en ga direct aan de slag met de verschillende TREC oefeningen. Je leert bijvoorbeeld hoe je je weg kunt vinden door de natuur met een kaart en hoe je obstakels, die je onderweg tegenkomt, kunt overwinnen.

Ben jij een recreatieruiter die meer uitdaging zoekt? Of een wedstrijdruiter die van afwisseling houdt? Of ben je avontuurlijk ingesteld? Dan is TREC echt iets voor jou!

TREC is een van oorsprong Franse vorm van paardensport die ruiter en paard tijdens een trektocht test op hun bekwaamheid. TREC is de afkorting van ‘Technique de Randonnée Equestre de Compétition’ en betekent letterlijk 'competitieve ruiter trektocht technieken'. Bij TREC ligt de nadruk op plezier en de samenwerking tussen mens en paard in de natuur. Deze discipline richt zich op alle ruiters met alle rassen paarden of pony's. TREC kan zowel recreatief als in wedstrijdverband worden beoefend.

TREC kan een fijne afwisseling voor elke ruiter zijn en kan er voor zorgen dat je nog beter met je paard gaat samenwerken. Met behulp van de oefeningen uit deze TREC cursus, die wij in samenwerking met TREC-club Nederland hebben ontwikkeld, raken jij en je paard steeds beter op elkaar ingespeeld.

Na het volgen van deze cursus weet je: 

✔ hoe je aan de slag kan gaan met de TREC-oefeningen

✔ hoe je de verschillende obstakels het beste kunt aanpakken

✔ hoe je de oefeningen zowel aan de hand als onder de man kan uitvoeren

✔ wat de verschillende onderdelen van TREC zijn

✔ welke vaardigheden je hiervoor moet trainen

Inhoud module

Kennismaken met de trainingselementen

Inleiding

3 min

Wat is TREC

4 min

Aan de slag met TREC

18 min

De training

42 min

De obstakels

90 min

Eindtoets en certificaat

20 min

Koop nu Log in om de module of cursus te kopen!
Loading...