Met een (jong) paard op buitenrit

Sta je te poppelen om op buitenrit te gaan met een (jong) paard? Wees dan goed voorbereid voor dat je op pad gaat.

Als je met een jong paard voor het eerst op buitenrit gaat, kan je het beste samen met een ervaren rustig paard gaan zodat dit voor jou en je paard een fijne ervaring wordt. Jouw paard kan steun zoeken bij het ervaren paard.  Probeer ook af en toe voor op te lopen zodat hij dit ook leert.

Mocht er twijfel of angst ontstaan, laat dan het ervaren paard ernaast stappen, of indien nodig vooroplopen. Op deze manier krijgt het jonge paard opnieuw vertrouwen en vermijd je gevaarlijke situaties. Het is belangrijk dat de buitenrit stressvrij verloopt om ongelukken te voorkomen.  Zeker met een jong paard is het verstandig om zelfverzekerd op je paard te zitten om je paard alle vertrouwen te geven.

Tegenwoordig zijn er ook verschillende hulpmiddelen die voor extra veiligheid zorgen, zoals een bokriempje of een safety belt, dit is een zeer stevige (bok) riem waardoor je stabieler in het zadel blijft zitten. Je kan ook een halstertouw om de hals doen, hier kan je je ook aan vasthouden.  Ook heb je tegenwoordig hesjes waarop staat dat je op een jong of onervaren paard zit die het moet leren. Zo waarschuw je de mensen om je heen en kun je veilig op pad!

Ben je lid van de KNHS? Dan profiteer je van ledenkorting op een veiligheid hestje bij Agradi: KNHS Hestje Pas Op Ik Schrik - Agradi.nl

Loading...