Annemarie haar Enjoy the Ride(s)

Onze Enjoy the Ride(s)

Geld ophalen voor het goede doel? Een aantal jaren geleden reed ik mee met de door de KNHS georganiseerde Enjoy the Ride waarmee we geld ophaalden voor Pink Ribbon. Deze Enjoy the Ride ritten waren perfect om nieuw terrein te ontdekken. De routes werden altijd duidelijk uitgezet waardoor verdwalen nagenoeg onmogelijk was, iets wat voor mij wel noodzakelijk is.

Dit jaar had ik als actie bedacht om samen met mijn paard Rapper 200 km af te leggen door verschillende routes te rijden in Nederland. Het is natuurlijk niet erg uitdagend om dit alleen in onze eigen omgeving te doen, dus hiervoor was de website KNHSbuitenrijden.nl een mooie hulp. Dankzij de reeds uitgezette routes die op de site staan hoef ik niet van te voren thuis te bedenken hoe de route eruit zal zien en vooral ook waar ik de auto kan parkeren. Ik kies waar ik wil rijden en hoe lang ik wil dat de route ongeveer is en dan is het inpakken en gaan!

Inmiddels hebben Rapper en ik al een aantal mooie ritten mogen maken, soms alleen ons tweeën, soms met vrienden. We begonnen met een rondje over de Borkeld in Markelo, hier heb ik vroeger leren ponyrijden op de manege dus het was leuk om weer eens in dit gebied te rijden. Uiteraard hebben we ook een ronde in onze eigen omgeving, het Grote Veld te Lochem, gemaakt gevolgd door een prachtige route over de Ginkelse Heide en Edese bossen. Hier kom ik wel vaker, maar omdat we nu de knooppunten van de site volgden kwam ik op een heleboel nieuwe paden. Uiteraard zijn we wel even bij Boerderij de Mossel gestopt voor een ijsje. Hierna gingen we drie dagen naar het Drents Friese Wold. Ondanks de regen hebben we hier heerlijk gereden en speciaal voor paarden en honden is er een spartelvijver waar je in mag. Rapper houdt wel van een beetje plonsen dus we hebben ons goed vermaakt. We verbleven in Hotel Villa Nova waar de paarden ook heerlijk vakantie hebbengevierd.

Onze zevende rit ging naar de Posbank, ook hier kom ik vaker maar deze paden had ik nog nooit eerder gereden. De heide stond al mooi in bloei dus dit was zeker genieten. Vervolgens een rit over de Holterberg, wederom met een prachtig bloeiende heide. Nu als laatste zijn we net terug van drie dagen Loonse en Drunense Duinen. Vanwege het warme weer heb ik de ritten wel wat ingekort, maar wat een geweldig mooie omgeving! Hier verbleven we bij De Cromvoirtse B&B waarbij we wederom goed verzorgd zijn.

De 200 km voor Pink Ribbon hebben we inmiddels bereikt, maar ik ben nog lang niet uitgereden. Er staan nog zoveel routes op in gebieden waar we nog nooit geweest zijn dus ons avontuur is nog lang niet voorbij.

Loading...