Inspiratie voor de lente; ontdek nieuwe ruiterroutes

De dagen worden steeds weer langer en de temperaturen beginnen te stijgen. Ofwel, de lente is in aantocht! Dat betekent weer heerlijke buitenritten maken vol zonneschijn en bloeiende velden. Of je nu een doorgewinterde ruiter bent of net begint met buitenrijden, het ontdekken van nieuwe ruiterroutes is voor iedere ruiter én paard een avontuur! Wij hebben enkele ideeën en tips voor het ontdekken van nieuwe ruiterroutes. 

1. Lokale natuurgebieden:

Verken de natuurlijke schatten die zich dicht bij huis bevinden. Veel gemeenten en natuurorganisaties bieden gemarkeerde ruiterpaden aan in lokale natuurgebieden. Deze paden variëren in moeilijkheidsgraad en lengte, waardoor er voor elk niveau en interesse iets te vinden is. 

2. Nationale Parken en Natuurgebieden:

Nederland is gezegend met een rijkdom aan prachtige nationale parken en natuurgebieden. Van de Veluwe tot de duinen van Texel, er valt zoveel te ontdekken te paard. Controleer van tevoren of paarden zijn toegestaan ​​en welke regels er op dat moment gelden. In Midden-Limburg heb je bijvoorbeeld Nationaal Park De Meinweg. Deze heerlijk lange route loopt voor 90% over ruime, brede zandwegen door het Nationaal Park De Meinweg. Een afwisselend gebied met veel bos, maar ook prachtige stukken over de heide en door open velden met fantastische vergezichten.

3. Georganiseerde ritten:

Vind jij het spannend om in je eentje een nieuwe route te ontdekken of vind je het gewoonweg gezelliger om met een groep erop uit te gaan? Sluit je aan bij georganiseerde ritten of evenementen in jouw regio. Veel lokale rijverenigingen en hippische organisaties organiseren groepsritten en trektochten waarbij je samen met andere enthousiaste ruiters nieuwe gebieden kunt verkennen onder begeleiding van ervaren gidsen. Neem een kijkje in onze activiteitenkalender voor de mogelijkheden! 

4. Strandritten:

Niets is zo verfrissend als een rit langs het strand of door waterrijke gebieden. Veel stranden en meren bieden speciale ruimtes voor paarden om te galopperen en te zwemmen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van lokale regels en beperkingen met betrekking tot het rijden op deze locaties. Een van deze prachtige routes is bijvoorbeeld de duin- en strandrit in Schoorl. Galopperen langs de vloedlijn op een leeg strand is het ultieme gevoel van vrijheid wat je hier kunt ervaren. 

 

Veilig naar buiten

Met de start van het buitenrijseizoen is het wellicht handig om alle regels nog eens op te frissen voor je erop uit trekt en je paard met mogelijke obstakels kennis te laten maken. Met de cursus Veilig en Vaardig Buitenrijden leer je exact hoe je veilig te paard de weg op gaat en wat hier alle regels van zijn, maar ook hoe je om gaat met obstakels waar je paard wellicht in eerste instantie niet langs durft. Bekijk het nu! 

Loading...