Help mee en steun onderzoek naar borstkanker

Kom ook in actie voor Pink Ribbon!

Traditiegetrouw slaan we in oktober de handen ineen om geld voor Pink Ribbon op te halen. Waarom? Omdat 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt en het daarmee doodsoorzaak nummer 1 is voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt. Ontzettend belangrijk dus. Zet jij je ook in?

 

Hoe kun je helpen?

Je kunt op verschillende manieren je steentje bijdragen:

1. Laat je sponsoren en rij mee met een Pink Ride Sponsorrit
2. Organiseer een actie of evenement om geld op te halen
3. Doe een losse donatie of sponsor een deelnemer

Op de website van Pink Ribbon kan je aangeven dat je meerijdt met een Enjoy the Ride, een ruiter sponsoren of een eigen actie aanmaken. Klik op onderstaande banner voor meer informatie.

Hoe kun je meedoen?

Laat je sponsoren en rij mee met een rit

Schrijf je in voor één van de Pink Ride Sponsorritten en rij met je paard / pony of aanspanning mee om aandacht te vragen voor Pink Ribbon. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je vooraf zoveel mogelijk sponsorgeld ophaalt. Je kunt daarvoor een persoonlijke actiepagina openen op de actiesite van Pink Ribbon. Dat kan op paardrijden.voorpinkribbon.nl.

 

Zelf een route rijden

Omdat we momenteel nog rekening houden met de maatregelen is het dit jaar ook mogelijk om je eigen, persoonlijke rit te maken en rijden. Hierdoor kun je dus jou Enjoy The Ride in je eigen omgeving rijden! Bijvoorbeeld ook ideaal als je geen vervoer hebt of je paard lastig op de trailer gaat. Rij de rit met je paard, je zus, je oom, je groom, wie je ook mee krijgt op het paard of de wagen! Het aanmelden van je sponsorrit kan gewoon via de actiesite van Pink Ribbon en vooraf kun je meedoen aan de challenge "ik rij voor Pink Ribbon", laat ons op Facebook en Instagram zien hoe jij geld inzamelt voor Pink Ribbon met de #IkRijVoorPinkRibbon!

 

Georganiseerde ritten

Liever een georganiseerde rit rijden? Check onze evenementen kalender of social media kanalen @knhsbuitenrijden 

Organiseer zelf een actie om geld op te halen

Dat kun je alleen doen, maar ook met vrienden, je vereniging of manege. Om je alvast op weg te helpen volgen hier wat ideeën. Heb je zelf tips die je met anderen wilt delen? Laat het dan vooral weten.

 • Bak koekjes, taartjes of cupcakes en verkoop ze (tip: een groot Zweeds warenhuis heeft paardenvormpjes). Ben je geen keukenprins(es)?
 • Organiseer een rommelmarkt of een tweedehandsmarkt met paardenspullen.
 • Haal zoveel mogelijk lege flessen op voor statiegeld.
 • Mest stallen uit voor geld of was trailers en auto’s.
 • Organiseer een inzameling, verloting of veiling.
 • Organiseer een benefiet(oefen)wedstrijd of ander evenement en doneer de inkomsten, denk hierbij wel aan de maatregelen die momenteel gelden!

Word sponsor of doneer direct

Kun of wil je zelf niet meerijden met Sponsorrit, maar wil je wel graag een bijdrage leveren aan Pink Ribbon? Word dan sponsor van een deelnemer of doneer direct een bedrag aan het evenement. Dat kan via de actiesite van Pink Ribbon.

Waarom Pink Ribbon?

Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt. Het geld dat met Enjoy The Ride wordt opgehaald wordt besteed aan nieuwe onderzoeken op het gebied van borstkanker.

Feiten en cijfers

 • 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker.
 • Jaarlijks wordt bij ongeveer 17.000 mensen borstkanker vastgesteld waarvan ongeveer 87 mannen.
 • In Nederland zijn er meer dan 150.000 mensen die borstkanker hebben (gehad).
 • De overlevingskans van borstkanker is de afgelopen jaren gestegen met 1% per jaar. Borstkanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar.
 • Er overlijden jaarlijks ruim 3.200 mensen aan borstkanker. Dagelijks sterven er in Nederland 9 mensen aan borstkanker.
 • Bij 20% van alle borstkankerpatiënten komt borstkanker in de familie voor.
 • Bij 5 tot 8 % van de borstkankerpatiënten is er sprake van erfelijkheid.

 

Ga voor meer informatie naar: www.pinkribbon.nl

Loading...