Cursus Paardsignalen

Paarden functioneren en presteren beter als ze zich goed voelen. Maar wat moet je doen om paarden dat goede gevoel te geven? In deze cursus leer je alles wat nodig is voor een goede basis voor de omgang en het trainen van paarden. In zeven modules leer je zowel het natuurlijke gedrag van paarden kennen als hoe je met ze moet omgaan en ze moet verzorgen. We gaan in op het houden en voeren van paarden en zelfs op de succesvolle training van paarden. 

Deze cursus is ideaal voor de paardenliefhebber die nog meer wil leren over paarden, maar ook een must-see voor alle ruiters of menners die hun paard goed willen begrijpen, als hun maatje zien en lang gezond willen houden.

Module 1 – Hoe een paard in elkaar zit

In deze module leer je alles over hoe een paard in elkaar zit. Je leert over zijn oorsprong, zijn communicatie met andere paarden en met ons mensen. Ook kom je meer te weten over zijn anatomie en beweging.

Deze module is perfect voor iedereen die paarden beter wil begrijpen. Door zijn lichaamstaal te snappen, kan je het paard beter lezen en makkelijker met het paard communiceren. Door de onderdelen van het lichaam van het paard te leren kennen, begrijp je ook hun bewegingsmechanisme beter. En dat helpt je weer verder om paarden beter te trainen.

Module 2 – In de stal

In deze module leer je meer over het stalmanagement van paarden. Je doet kennis op over de basisbehoeften van een paard ten aanzien van ruimte, beweging en sociaal contact. Je komt te weten aan welke eisen een goede voerplaats moet voldoen en wat een goed stalklimaat voor paarden is.

Deze module is geschikt voor mensen die meer over het houden van paarden in stallen willen leren. Door te weten hoe een goede voerplaats eruit ziet, kan je voernijd onderling voorkomen. En met de juiste bodembedekking, temperatuur, licht en ventilatie in de stal creëer je een fijne leefomgeving voor de paarden.

Module 3 – Voeren en eten

In deze module verbreed je je kennis over het voeren van paarden. Je leert de verschillende voedingsmiddelen kennen waar het rantsoen van een paard uit bestaat en hoe de spijsvertering werkt. Tevens leer je eetgedrag en voermanagement te beoordelen en de body condition van paarden te scoren.

Deze module is handig voor iedereen die meer over het voeren van paarden wil leren. Door kennis te maken met de voedingsmiddelen begrijp je wat paarden gevoerd moeten krijgen. Je kan het voedingsmanagement beoordelen en de conditie van paarden in relatie met hun voer inschatten.

Loading...