Adopteer je Route: Drempt, Hummelo & Keppel

Het buitenrijgebied Drempt, Hummelo en Keppel strekt zich uit van Doetinchem via Hummelo en Laag/Hoog Keppel tot aan Voor Drempt. Het gebied is samengesteld uit verschillende landgoederen, zowel particulier als in eigendom bij stichtingen zoals Gelders Landschap en Staatsbosbeheer.

De ruiterpaden zijn deels openbare (zand) wegen en deels door de landgoedeigenaren zelf aangelegde/opengestelde ruiterpaden. Het gebied kent een aantal opstappunten, zowel met mogelijkheden tot verzorging van de paarden (FNRS manege Het Loenhorst en pensionstal Groot Zande) als zonder deze mogelijkheden (parkeerplaats sporthal Hessenhal Hoog Keppel en restaurant 't Wapen van Heeckeren).

Om welke route gaat het?
De route die je helpt te onderhouden is de route van het Kruisbergse Bos in Doetinchem tot aan de Rozegaarderweg / camping Jena in Hummelo (zie PDF). De beheerder van dit gebied is in overleg met de landgoedeigenaren om de route uit te breiden en van borden / paaltjes te voorzien. Er is al een kaartje met de beoogde uitbreidingsroutes, maar dat zijn (nog) geen officiële ruiterpaden.

Hoe kun jij helpen?
De jaarlijkse onderhoudsactiviteiten zullen waarschijnlijk zijn:

  • 2x per jaar groot onderhoud snoeien
  • 6x per jaar zwerfafval opruimen en vrijmaken van ruiterpaden van afgevallen takken e.d. (van ca. april tot oktober)
  • 2x per jaar controle routebordjes en reinigen routebordjes
  • 1x per jaar staat van ondergrond ruiterpaden controleren

 

Bij wie kun je je aanmelden?

De contactpersoon is Joke Meier. Wil je dit gebied adopteren en dus meehelpen aan het onderhoud, meld je dan via info@loenhorst.nl. Je inzet wordt enorm gewaardeerd!

Loading...